fbpx

HOGYAN KEZDŐDÖTT?

Margit néni Szigethalmon élt tengerész férjével, akit néhány útjára elkísért. Egy ilyen út során bukkanhatott a napraforgó szárának gyógynövényként történő használatára Amerikában, ahonnan a növény származik, és ahol évszázadok óta használták spirituális és gyógyászati célokra az őslakosok a jótékony hatásairól ismert növényt. A közönséges napraforgó több száz éve a spanyol hódítókkal került Észak-Amerikából Európába. Felhasználása már évszázadok óta széles körű volt, mégis akadt egy okos asszony, aki meglátta benne egy különleges bőrregeneráló készítmény fejlesztésének lehetőségét.

Hamarosan híre ment a „csodaszernek”, ugyanis a néni jó üzleti érzékkel megáldva elkezdte árulni az általa kikevert krémeket. Nem kellett sokat várni és kígyózó sorok álltak naphosszat Nedeczky asszony portája előtt, hogy megvásárolják a csodaszert.

A “csodaszerre” felfigyelt az ország akkor egyik legnagyobb gyógyszergyárának, a Biogálnak a vezérigazgatója is, és bekapcsolódtak a tudományos vizsgálatokba, hogy kiderítsék mi okozhatja a bőr üdeségét.

 Az auxin hatóanyag felfedezését követően, már tudományos háttérrel, gyógyszerészeti kutató laboratóriumi technikával láthattak neki az egyedi kozmetikai termékcsalád kifejlesztésének, amely a napraforgószár-kivonaton alapul.

By | 2018-05-15T08:48:14+00:00 január 17th, 1980|Our Story|